ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ЕНЕРГОАУДИТУ ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ

Автор(и)

  • А. В. Чернявський Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Україна, Україна

Анотація

Згідно статистичних даних, оприлюднених Державною службою статистики України (http://www.ukrstat.gov.ua/), а також спільноти фахівців хлібопекарської та кондитерської галузей, що понад 72% хліба і хлібобулочних виробів випікають близько 400 промислових хлібозаводів, розташованих в містах і районних центрах. Хлібозаводами України щодоби виробляється понад 6,8 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів. Асортимент продукції, що виробляється дуже різноманітний і щорічно оновлюється. Потужності промислових хлібозаводів використовуються на 30-40% за винятком хлібозаводів Києва і деяких великих міст, де хлібозаводи працюють на повну потужність. Це пояснюється, в першу чергу, високою конкурентоспроможністю продукції, що виробляється та її якістю.

Біографія автора

А. В. Чернявський, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Україна

канд. техн. наук, доц.,

Посилання

Список використаної літератури

Товажнянський Л.Л., Бухкало С.И., Капустенко П.А., Хавин Г.Л. Основные технологии пищевых производств и энергосбережение: Учебн. пособие. - Харьков: НТУ «ХПИ», 2005. - 460 с. - На русск. яз.

https://www.iso.org/ru/iso-50001-energy-management.html

Розен В.П., Чернявский А.В. К вопросу о формировании национальной модели стандартизации внедрения и функционирования системы энергетического менеджмента // Економічна безпека держави і науково-технологічні аспекти її забезпечення (Недінські читання): Праці ІІІ-го науково-практичного семінару з міжнародною участю. 20-21 жовтня 2011 р. / відпов. ред. Письменний Є.М., Караєва Н.В. – Черкаси: видавець Чабаненко Ю.А. – 2011. – С. 433-448.

http://www.ukriee.org.ua/wp-content/uploads/2016/05/ISO-50000-N125_2016-04-29.pdf

The Carbon Trust Industrial Energy Efficiency Accelerator. Guide to the industrial bakery sector // https://www.carbontrust.com/media/206476/ctg034-bakery-industrial-energy-efficiency.pdf

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-06-11

Номер

Розділ

«Інноваційні методи та технології підвищення енергоефективності»